Bipolars

Fòrum sobre el Trastorn Bipolar de l'ABC


No estás conectado. Connectat o enregistrat

què en penseu??

Ir abajo  Missatge [Pàgina 1 de 1]

1 soy o me hice? el Dg Gen 12, 2014 3:54 pm

totalmente de acuerdo, Manel, coincido contingo, tambien creo que es el pez q se muerde la cola, me explico
puede ser que por haber sufrido esta experiencia en crisis de mania sobretodo, pero tambien en depresión profunda para algunos, nos marrque de por vida el caracter, la forma de ver la vida, pero insisto como lo hize en un post anterior, yo de peke ya tenia personalidad especial, algunos rasgos hacian enfadar a mis familiares, no era rebelde, al contrario, tenia crisis agudas de insomnio, de relaciones,..no se si realmente existe el caracter bipolar, mas bien diria que tenemos unos rasgos parecidos, inseguridad, no acabar las cosas que se empiezan, no dormir mucho, alterarnos mas de la cuenta...en fins...con el tiempo investigaran mas y quizas se sepan mas cositas,

un saludo

Veure perfil de l'usuari

2 Personalidad el Dg Gen 12, 2014 2:40 pm

Gracias por este artículo Rosamaría, En mi caso, después de la pérdida de control y las cosas que hago o dejo de hacer durante una fase maníaca o depresiva, creo que cuando, por fin vuelvo a la eutimia, ya no vuelvo a ser el mismo ya que he pasado por experiencias muy duras que han marcado mi personalidad. Saludos.

Veure perfil de l'usuari

3 què en penseu?? el Dg Nov 03, 2013 10:27 pm

La personalitat és un terme psicològic per referir-nos a la manera de pensar, sentir i comportar-se d'una persona que és estable en el temps. Es tractarà de contestar a les preguntes sobre si les persones amb trastorn bipolar tenen un patró de personalitat determinat,v i si el patir una malaltia greu i crònica com el trastorn bipolar modifica la manera de ser de la persona.
El trastorno bipolar su repercusión en la autoestima.jpg
Existeixen trets específics de personalitat en les persones amb trastorn bipolar?
S'han dut a terme estudis que relacionen el trastorn bipolar i la personalitat. Donelly i Murphy (1973) van comparar 30 pacients bipolars amb depressió aguda amb 29 pacients unipolars utilitzant el qüestionari de personalitat MMPI. El grup de pacients amb trastorn bipolar va obtenir puntuacions més baixes en "depressió" i "introversió", i més elevades en "força del jo", "deseabilitat social" i "estatus socioeconòmic". En 1976 aquests autors van concloure que moltes de les diferències entre els pacients bipolars i els unipolars es limitaven a les fases agudes. Segons aquests autors, l'únic tret dels pacients bipolars eutìmics era la impulsivitat.
En diferents estudis s'ha observat que els perfils de personalitat dels pacients amb trastorn bipolar eutìmics són més normals que els de els pacients amb trastorn unipolar en remissió (Perris, 1966; Donelly i Murphy, 1973, 1974; Strandman, 1978; Hircshfeld i Klerman, 1979; von Zerssen, 1982).
D'altra banda, en un estudi de Matussek i Feil (1983) van observar que les persones amb trastorn bipolar I eutìmics tenien puntuacions més elevades que les persones sense la malaltia en agressivitat, culpa i obsesivitat. En l'estudi de Perry de 1984, els pacients bipolars I eutìmics puntuaven amb major probabilitat en agressivitat, ansietat, impulsivitat i sociablitat.
Diversos estudis han demostrat la influència de la mania i la depressió agudes en la malaltia (Coppen i Metcalf, 1965; Hircshfeld i cols, 1983, 1986). No obstant això, malgrat els estudis que s'han fet en aquest camp, no tenim proves característiques de l'existència d'un perfil característic de personalitat en persones amb trastorn bipolar.

El trastorn bipolar canvia la personalitat?
L'experiència de sofrir un trastorn bipolar pot anar modificant alguns patrons de personalitat, però sobretot en qüestió d'anys i en aquelles persones amb una malaltia més greu.
En la major part dels casos, els canvis d'actitud i conducta que presenten en els episodis maníacs o mixts són canvis deguts exclusivament a la malaltia i quan la persona torna a la eutímia els seus trets de personalitat reapareixen intactes.
En conclusió, no existeix un perfil de personalitat clar en la malaltia. Durant fases agudes la malaltia afecta a la personalitat però en eutímia la persona recupera la seva personalitat de sempre.
Bibliografía
Trastornos Bipolares. Avances clínicos y terapéuticos. E. Vieta. Editorial Médica Panamericana. 2001
Trastorno bipolar. 100 preguntas más frecuentes. Goikolea, J.M. Editores Médicos, S.A. 2011

Veure perfil de l'usuari

Contenido patrocinado


Tornar a dalt  Missatge [Pàgina 1 de 1]

Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum